Sammanfattning

Ett halvår efter lanseringen av Geforce RTX 2080 Ti finns det nästan fånigt många olika modeller att välja mellan bland partnertillverkarna, där vissa av dessa lägger sig strax under Nvidias Founders Edition prismässigt. Sedan finns det även andra avstickare som kostar hutlöst mycket mer pengar än det sistnämnda kortet, med tveksam avkastning gällandes både prestanda och kylare.

msi_2080ti_trio-16.jpg

Med Geforce RTX 2080 Ti Gaming X Trio har MSI gått en ganska balanserad väg med prissättningen och lägger sig endast en handfull hundralappar över Nvidias egna skapelse. Det vi får är ett kort med högre klockfrekvenser och mer tilltagen strömbudget ur kartong, vilket i vanlig ordning ger en varierande prestandaskjuts. I snitt handlar det dock om cirka 6 procent högre bildfrekvens än Nvidias Founders Edition med upplösningsreglaget skruvat i taket.

Förutom en viss prestandavinst handlar dock det mesta om MSI:s minst sagt bastanta kyllösning, vilken kan hantera mängder med värme utan att ljudnivån springer iväg. Tillkommer gör även stöd för semi-passiv drift och därmed stillastående fläktar vid vila, något som vi tidigare saknade hos Nvidias egna kylpaket.

msi_2080ti_trio-4.jpg

Bland det som kan sätta käppar i hjulen syns kortets fysiska dimensioner, som är minst sagt åt det extrema hållet. För de som använder ett mindre miditowerchassi kan det därför vara värt att dra fram måttstocken och dubbelkolla att det verkligen går in. Därtill känns mängden strömkontakter på kortet mer som en ploj än en faktisk nödvändighet, då den maximala strömbudgeten ändå ligger inom specifikationen för dubbla 8-pinskontakter.

Sammanfattningsvis är MSI Geforce RTX 2080 Ti Gaming X Trio ett ruskigt snabbt grafikkort med en högst kompetent kyllösning. Vid 14 390 kronor är det även, likt andra RTX 2080 Ti-kort, en snuskigt dyr skapelse och verkligen inte något som passar allas plånböcker. För den på jakt efter ett fabriksöverklockat kort med rimliga ljudnivåer kan dock modellen ses som ett utmärkt alternativ.

MSI Geforce RTX 2080 Ti Gaming X Trio är ett utmärkt grafikkort med en välslipad kylare och prestanda i toppklass

Fördelar

  • Prestanda i världsklass

  • Kraftigt fabriksöverklockat

  • Kompetent kylare

Nackdelar

  • Dyrt

  • Väldigt stort

  • Oklar poäng med tre strömkontakter

Pris vid publicering: 14 390 kronor
Lägsta pris: