I strategispelsgenren är Paradox Interactive en av de största utvecklarna i branschen, med spelserier som Hearts of Iron och Europa Universalis, men agerar även utgivare för stadsbyggarsimulatorn Cities: Skylines. Utvecklaren är huvudsakligen fokuserad på PC-plattformen och en stor del av behållningen för många är de moddar (eng. mods) som släpps till spelen.

Tillsammans med Microsoft gör nu Paradox moddarna som skapats för PC-versionerna av företagets spel även tillgängliga för Xbox One. Utvecklaren har tidigare gjort moddar för Cities: Skylines på Xbox One, men då med relativt strikta regler vilket gjorde att funktionen aldrig fick något stort genomslag.

Moddarna blir tillgängliga genom en plattform som de kallar för Paradox Mods och till skillnad från tidigare kräver moddarna inget manuellt godkännande för att kunna användas på Xbox One. Enligt företaget kommer skapandet av moddar för tillfället vara exklusivt för PC-plattformen, men detta kan komma att ändras i framtiden.

Paradox Mods lanseras tillsammans med Surviving Mars på Xbox One, som Paradox är utgivare av, och till en början ska ett 30-tal moddar finnas tillgängliga. Framöver ska dock samtliga spel från Paradox på Xbox One ha tillgång till hela utbudet av de moddar som utvecklats för PC-versionerna av spelen.

Källa: Gameindustry.biz

Läs mer Paradox Interactive: