Överklockning

Vanligtvis när redaktionen överklockar grafikkort så används mjukvaran GPU-Z för att säkerställa frekvenserna som sätts. Dock så var det trasigt under testperioden där varken GPU-Z eller Nvidia Inspector kunde visa korrekta nivåer för varken klockfrekvensen eller minnesfrekvensen.

Asus GTX 1660 Ti ROG Strix OC

Först ut som ändras är strömbudget som dras upp till sitt maximala värde på 120 procent. Med det gjort lyckades även minnet slå i taket, som resulterar i en minnesfrekvens på 14 500 MHz. Slutligen är det dags för klockfrekvensen som efter många stabilitetskörningar landade stabilt på 1 945 MHz, cirka 85 MHz upp från fabriksöverklockningen.

MSI GTX 1660 Ti Gaming X

Samma procedur för Asus-kortet gäller även för MSI, som dock bara klarar upp till 107 procent i strömbudget. Däremot var det inga problem att skicka minnesfrekvensen upp i taket som då också landar på 14 500 MHz. Större framgång blev det för klockfrekvenserna som slutligen landade på 1 985 Mhz, drygt 110 Mhz upp.

Med uppvridna klockfrekvenser och minnesfrekvensen i taket hamnar båda modellerna runt samma nivå återigen i 3DMark Fire Strike. Ställt mot fabriksöverklockningen handlar det om en prestandavinst runtom åtta procent för båda modellerna.

Bland speltitlarna är det varierande prestandavinster för båda korten, där MSI GTX 1660 Ti Gaming X tjänar något mer i slutändan. Rent prestandamässigt handlar det om vinster mellan 8 till 12 procent upp för båda korten, där MSI:s dito ofta syns i den övre regionen.

Sett till effektåtgång syns det en påtaglig ökning för båda korten. För Asus GTX 1660 Ti ROG Strix OC handlar det om ett steg upp på runt 8 procent, medan MSI GTX 1660 Ti Gaming X ökar med dryga 18 procent.