Sammanfattning

Återlanseringen av MX518 Legendary är troligen efterlängtad av många som spelade runt mitten av 2000-talet. Pekdonet hade ingen speciell funktion i rockärmen utan levererades med bra ergonomisk formgivning, vilket inte var särskilt vanligt vid tidpunkten för lanseringen.

Förutom nya sensorn och tillhörande processor är MX518 Legendary sig lik från tidigare modeller. Tyvärr lite för lik då undertecknad har aldrig har tyckt om rullhjulet som har obehaglig känsla och tveksam precision. Exakt samma gäller även för nya modellen där Logitech troligen inte vågat ändra på rullhjulet.

MX518_legendary-8.jpg

Däremot håller fortfarande formen än idag. Musen är väldigt trevlig att använda under längre tid och ger bra grepp, dock inte lika bra med kalla händer. Toppen av pekdonet är återigen av en högblank plastbit som inte är någon favorit för undertecknad, men blandningen med mattplast blir en bra kombination sett till greppförmåga.

En nämnvärd detalj är även kabeln, som ofta tar ett par dagar innan den rätar till sig direkt ur kartong. Så är dock inte fallet för MX518 Legendary. Även direkt ur lådan så är kabeln enkel att forma och går att lägga precis efter eget tycke.

Rent prestandamässigt levererar MX518 Legendary enligt förväntningarna. Logitechs egna Hero 16K-sensor är ett bra tillägg till en gammal klassiker för att den ska kunna prestera som en spelmus bör göra i dagsläget. Samtidigt har den imponerande bra inmatningslatenser, något som var lite av en överraskning.

MX518_legendary-3.jpg

När det kommer till priset hamnar det på 599 kronor. Personligen hade jag gärna sett någon hundralapp under det eftersom det faktiskt handlar om en relativt gammal design. Med tanke på att musen använder bolagets egna sensor bör det även dra ned kostnaden något, men det är endast spekulationer i dagsläget.

Sammanfattningsvis kommer nostalgisökarna inte bli besvikna med MX518 Legendary, även om Logitech verkligen borde byta ut rullhjulet. Just den delen drar ned helhetskänslan på musen som annars är på en bra nivå. Ihop med ett ganska högt pris blir det svårt att ge något högre betyg än bra produkt, eftersom det finns så mycket konkurrens på marknaden i den aktuella prisklassen.

Logitech MX518 Legendary är sig lik från tidigare modeller, på gott och ont.

Fördelar

  • Ergonomisk formgivning

  • Utmärkt sensor

  • Hög byggkvalitet

  • Kopia av originalet...

Nackdelar

  • ... men skulle behövt bättre rullhjul

  • Något hög prislapp

Cirkapris vid publicering: 599 kronor
Lägsta pris: