Invändigt

Även om det yttre har ändrats väldigt lite med MX518 Legendary ska det bli spännande att se vilka ändringar det finns på insidan. Undertecknad går återigen loss med skruvmejseln för att öppna upp pekdonet och se vad som gömmer sig på inuti.

MX518_legendary-21.jpg
MX518_legendary-31.jpg

Den övre och undre plastkåpan hålls fast med hjälp av tre skruvar där samtliga finns under gliddynorna. Viktigt att vara varsam om dessa ska plockas bort för att inte skada dynorna för att kunna använda dem igen.

MX518_legendary-27.jpg

Väl på insidan hittas det två uppsättningar kretskort, varav den större har hand om sensorn och processorn. Det mindre kretskortet har samma upplägg som tidigare MX518-modeller, med viss uppdatering som en bandkabel.

MX518_legendary-28.jpg
MX518_legendary-29.jpg

Rullhjulet är av optisk typ, vilken ofta innebär inkonsekventa avläsningar ställt mot hacken. Den taktila känslan kommer från en metallpinne som trycker mot insidan av rullhjulet, vilken är bestyckad med massa gupp för att ge den upplevelsen som behövs.

Personligen tycker undertecknad att mekaniska avläsare fungerar mycket bättre, och hade hoppats att Logitech uppgraderade rullhjulet på något sätt med MX518 Legendary.

MX518_legendary-24.jpg

Huvudbrytarna kommer från välbekanta Omron och har en rekommenderad livslängd på 20 miljoner klicktryck. Synligt är även optiska kameran samt linsen på andra sidan för avläsning av rullhjulet. Brytaren strax bredvid linsen är även den till rullhjulet, som aktiveras med hjälp av en plastannordning.

MX518_legendary-23.jpg
MX518_legendary-26.jpg

Huvudkortet består av Hero 16K-sensorn och processorn som behandlar all data som kommer in. Att uppgradera sensorn i MX518 Legendary ser ut som en enkel sak när kretskortet är ett helt eget kort och behöver bara passformas i skalet.

MX518_legendary-30.jpg

Insidan av den övre kåpan har även några viktiga detaljer som inte riktigt får plats med alla andra kretskort. Bland annat handlar det om brytarna för sidoknapparna, samt ytterligare brytare för profil- och ena DPI-knappen.

MX518_legendary-33.jpg

Efter att ha monterat ned ett par möss nu börjar undertecknad få in tekniken för gliddynorna. Däremot hjälpte MX518 Legendary till med relativt enkla gliddynor att ta bort. Dessa är också helt oförändrade från tidigare modeller, vilket innebär att det fortfarande finns tredjepartsdynor att köpa om det skulle gå åt pipan.