Utvändigt

MX518_legendary-1.jpg

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Logitech

Modell

MX518 Legendary

Mått

131 x 73 x 43 mm

Vikt (utan kabel)

101 g

Knappar

8 stycken

Brytare

Omron

Sensor

Logitech Hero 16K

Känslighet

100 - 16 000

Uppdateringsfrekvens

125, 250, 500, 1 000 Hz

Innan överflödet av gamingmöss dök upp på marknaden hade nästintill alla använt den klassiska Logitech MX518 någon gång. Den ergonomiska formen tilltalade väldigt många användare och blev otroligt populär. Under årens gång blev pekdonet uppdaterat, ibland med nytt namn, och levde vidare. Idag lanseras den återigen och utrustas nu med Logitechs egna Hero 16K-sensor.

MX518_legendary-6.jpg
MX518_legendary-7.jpg
MX518_legendary-4.jpg

För många ser nog formen mer än bekant ut från originalet. Nya MX518 Legendary testar ingen ny mark utan håller sig kvar till det som bevisligen fungerar. Storleksmässigt är det fortfarande i den större klassen med en längd på 130 mm.

MX518_legendary-8.jpg

Vänstra sidan är bestyckad med två knappar med samma form som tidigare modellen, dock utan någon markering som därmed inte kan tyna bort med tiden. Strax nedanför finns en markant inbuktning för tummen, som ska ge ökat grepp utan att behöva spänna handen i onödan.

MX518_legendary-9.jpg

Högersidan är inte lika fylld som motsatta sidan, utan består enbart av en utbuktad list. Denna är till för lillfingret som då, likt tummen, ger bättre grepp om musen och mer ergonomisk användning.

MX518_legendary-5.jpg
MX518_legendary-19.jpg

Sett till knappar är det fortfarande totalt åtta knappar runtom musen, varav sex av dessa är på toppen av pekdonet. Det handlar såklart om vänster- och högerklick, två knappar för att ändra upplösning samt en knapp som återställer upplösningen till 800 DPI vid standardutförandet.

Rullhjulet som används är också oförändrat från tidigare modell, något som kanske borde fått lite mer kärlek eftersom det aldrig har varit bra. Rullhjulet har mycket löst spelrum mellan varje hack och ger en känsla av att det skrapar vid varje hack. Utöver det kan det ofta hända att den landar mellan två hack, vilka gör att till exempel webbläsaren hoppar upp och ned av sig själv.

MX518_legendary-21.jpg

Största uppdateringen som musen har fått finns på insidan. Logitech uppdaterar sensorn till deras egna Hero 16K, samt en ARM-baserad 32-bitars processor. Sensorn har ställts på prov redan och bevisat att den kan stå pall mot kraven som ställs även från professionella spelare.

MX518_legendary_comparison-2.jpg
MX518_legendary_comparison-3.jpg
MX518_legendary_comparison-1.jpg

Jämför vi MX518 Legendary mot andra populära modeller är pekdonet väldigt lik CS-favoriten Zowie EC1-A. Troligen har den sistnämnda tagit inspiration från originalet av MX518, men eftersom båda är väldigt omtyckta är det inget fel där.

MX518_LGS.png

Mjukvaran är återigen Logitech Gaming Software men på en betydligt mer nedskalad nivå. Eftersom musen helt saknar allt vad RGB innebär, finns det bara möjlighet att ändra DPI-värde samt knappfunktion.