Den senaste i raden av läckor kommer från Videocardz, som publicerar bilder på fyra modeller från tillverkarna Palit och EVGA. För Palits del handlar det om StormX och StormX OC, och som namnet antyder är det överklockning direkt från fabrik som skiljer de två åt.

Grafikkortet är av storleken mindre och baserat på bilderna ser det endast ut att ta upp två stycken expansionsplatser. Kylningen består av en ensam fläkt på 100 mm och sett till specifikationer bekräftas de tidigare uppgifterna om 1 536 CUDA-kärnor och en turbofrekvens på 1 770 MHz. För OC-varianten skruvas turbofrekvensen upp till 1 815 MHz.

Från EVGA rör det sig om Geforce GTX 1660 Ti XC och Geforce GTX 1660 Ti XC Black. Även här är det klockfrekvenserna som skiljer modellerna åt, men exakt hur stor höjning det rör sig om för XC-modellen är ännu okänt. Till skillnad från Palits modell är grafikkorten något större och tar upp tre stycken expansionsplatser.

Samtliga modeller bestyckas med den Turing-baserade kretsen TU116, samt 6 GB GDDR6-minne. Turing-arkitekturen ska innebära prestandaförbättringar och det talas om en ökning på runt 20 procent jämfört med populära Geforce GTX 1060.

Tidigare uppgifter har talat för en lansering runt den 15 februari, men enligt Videocardz sker den istället en vecka senare den 22 februari. Prislappen för Nvidias kommande Geforce GTX 1660 Ti är enligt tidigare rykten 279 USD eller motsvarande lite mer än 3 200 kronor inklusive moms.

Läs mer om Nvidia Geforce GTX 1660 Ti:

Källa: Videocardz (1), Videocardz (2)