Ergonomi

Så fort stolen var monterad och parkerad vid skrivbordet så kallades experten in. Sambon är legitimerad arbetsterapeut så givetvis så fick hon rådfrågas för att ställa in stolen efter mina behov. Här bör det tilläggas att även hon var imponerad över att en gamingstol hade samtliga ergonomiska funktioner.

IMG_1335.JPG

Nackstödskudden i velour är ett välkommet tillskott som gör längre sessioner bekväma och tvingar upp sittställningen till en mer korrekt position. Kudden för svanken har dock ingen effekt då det inbyggda svankstödet är fullt tillräckligt, åtminstone för mig.

Svankstödskudden har också den irriterande förmågan att hamna ur läge vid varje tillfälle jag ändrar kroppsställning. Detta då den ej går att fästa på något vis utan ligger löst i stolen.

Här stötte vi snabbt på problem nummer ett och ett oväntat sådant efter all julmat – jag är för liten för stolen. Efter att ha dragit in armstöden till det smalast läget och sänkt stolen till lägsta punkten ser vi tydligt att mina höfter och min ryggtavla hade behövt vara nästan 20 cm bredare.

IMG_1442.JPG

Utöver detta känns sittdynan mycket hård, men då jag fortfarande är otroligt imponerad av byggkvaliteten i stolen samt dess design så är förhoppningarna fortsatt höga på leverans av en bekväm sittställning.

En timme senare måste undertecknad ta en paus, vänster skinka har nämligen somnat. Efter ytterligare fyra timmars spelande och åtta pauser har jag fått domningar i min högra skinka ner på baksidan av låret, känningar av en gammal bilpendlingsskada, så då var det dags för sängen. Med viss oro för vidare dylika problem tillbringades sedan de kommande veckorna placerad i den här stolen.

Funderingen om att ta med den till jobb grusades och jag vågade faktiskt inte ta dit den. Anledningen är att att jag var orolig för fler fysiska problem då jag spenderar cirka fem av åtta timmar av min arbetsdag i en kontorsstol.