Utbudet av fläktar för datorer är brett och de flesta tillverkare har ett eget sortiment, som används för respektive företags processorkylare och chassin. De senaste åren har kategorin vidgats ytterligare, i takt med att RGB-belysning ökat i popularitet. Oavsett fabrikat är fläktarna dock snarlika när det kommer till storleken, där en kvadratisk form med sidan 120 eller 140 mm är vanligast.

Nu släpper anrika Antec produkten Prizm Cooling Matrix, som är en fläktlösning där två 120 mm-varianter monterats bredvid varandra i en ram. Monteringen kräver således två intilliggande platser för 120 mm-fläktar, vilket är en vanlig konfiguration hos både radiatorer och datorlådor.

Den annorlunda formfaktorn medför att båda PWM-styrda fläktarna strömförsörjs med en gemensam kabel, vilket även gäller den RGB-belysning som pryder ramen. Belysningen är av typen adresserbar RGB, vilket innebär att varje diod kan justeras individuellt. Detta kan göras genom den medföljande kontrollern, alternativt genom moderkort från Asus, Asrock, MSI eller Gigabyte.

Det är i dagsläget oklart om produkten kommer integreras i bolagets chassin eller slutna vattenkylare, men Prizm Cooling Matrix kan i dagsläget köpas direkt från Antec via Amazon. Prislappen ligger på saftiga 70 USD, vilket motsvarar 800 kronor inklusive moms. Huruvida svenska återförsäljare kommer att saluföra produkten eller ej återstår att se.

Skulle du kunna tänka dig att använda moduler innehållande flera fläktar? Varför? Varför inte? Diskutera i kommentarstråden!

Källa: Computerbase