Taiwanesiska Cooler Master kanske främst associeras med datorchassin och processorkylare, men tillverkaren har även ett gediget sortiment när det kommer till kringutrustning. Nyligen avtäckte företaget spelmusen MM830, som sticker ut från mängden då den kommer utrustad med styrkors och en liten OLED-panel.

Under årets upplaga av CES-mässan presenterade Cooler Master också tre nya tangentbord, som bjuder på trådlös anslutning och lågprofilbrytare från välrenommerade Cherry. Trion ska släppas stegvis under 2019, och den första varianten har planerat lanseringsdatum till slutet av mars. Nu släpper tillverkaren två av modellerna i trådbundet utförande.

SK650 är ett fullstort tangentbord, medan SK630 har krympts genom att den numeriska delen fått stryka på foten. För båda varianterna handlar det om jämförelsevis tunna tangenter (eng. keycaps) monterade på brytarna MX Low Profile från Cherry. Brytarna bygger på bolagets MX Red, men aktiveringspunkten har minskats från 2 till 1,2 mm för det nya utförandet.

De båda tangentborden har en ovansida i borstad aluminium, medan undersidan i plast är utrustad med fötter som inte kan justeras i höjdled. Runt tangentborden löper en RGB-belyst list, vilken sällskapas av tangenternas individuella bakgrundsbelysning. Effekter, färg och ljusstyrka kan styras direkt från tangentbordet, alternativt genom bolagets mjukvara.

Cooler Master SK650 och SK630 levereras med en tygklädd USB-kabel på 1,8 meter, som ansluts till tangentbordet med USB Type-C. Storleksmässigt landar den fullskaliga varianten på 430 × 125 × 25 mm med en vikt på 629 gram. Den nedskalade modellen har dimensionerna 354 × 126 × 30 mm och väger 552 gram.

Diskutera tangentbord och möss i SweClockers forum!

Tangentborden levereras med två års garanti och blir inom kort tillgängliga hos svenska återförsäljare. Riktpriserna för SK630 och SK650 ligger på 120 respektive 140 USD, vilket motsvarar omkring 1 350 och 1 600 kronor inklusive moms.