SweClockers prestandaindex

För att underlätta för alla läsare sammanställer SweClockers resultaten i ett normaliserat prestandaindex, vilket snabbt ger en överblick runt hur olika grafikkort presterar mot varandra. Samtliga titlar vägs in för resultatet, och Geforce GTX 1080 i referensutförande står till tjänst som index 100.

Tabellerna för artikeln är aktuella vid publiceringstillfället, men kontinuerligt testande gör att spelplanen ofta förändras i efterhand. För enkelhetens skull finns en aktuell version av SweClockers prestandaindex alltid tillgänglig separat.

Senaste revisionen av SweClockers prestandaindex

Geforce_RTX_2000-9.jpg

Observera att SweClockers prestandaindex är ett "medelvärde av medelvärden", alltså en mycket förenklad bild av verkligheten. Även om tabellerna är bra för att snabba jämförelser är resultatet beroende av bland annat drivrutiner och vilka speltitlar som används. Läs hela artikeln för att få den kompletta bilden.

Prestandaindex för DirectX 11

Tabellen nedan representerar nio olika spel – Tom Clancy's The Division, Assassin's Creed Origins, Far Cry 5, The Witcher 3: Wild Hunt, Battlefield 1, Rise of the Tomb Raider, Deus Ex: Mankind Divided samt Total War: Warhammer II. Samtliga är testade i DirectX 11-läge.

Med alla spelresultaten sammanfattade i ett index kan vi kika närmare på vår lägsta testade upplösning 1080p. Här tar Zotac-kortet samma position som MSI:s Gaming Z, där prestandavinsten landar på cirka 6 procent över ett Geforce RTX 2070 i referensutförande.

Vid upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar tar Zotac-kortet ett litet kliv upp i indextabellen och placerar sig först bland de testade RTX 2070-modellerna. I snitt presterar kortet drygt 7 procent bättre än ett referensklockat exemplar av Geforce RTX 2070.

Sist men inte minst har vi det sammanställda snittet för upplösningen 3 840 × 2 160 pixlar och återigen är det Zotacs AMP Extreme som tar täten bland RTX 2070-modellerna. Den generella prestandan för kortet ligger här ungefär 9 procent ovanför ett Geforce RTX 2070 av referensvariant.