Montering och sammanfattning

Då Meshify S2 är baserad på Define S2 som i sin tur är baserad kring samma stomme som Define R6 var det egentligen inga överraskningar gällandes chassits kvalitet. Modellen håller likt sina släktingar en genomgående bra nivå gällandes både bygge och passform, utan några konstigheter med dåligt matchande skruvhål, skeva gängor eller vassa kanter.

fd_meshify_s2-34.jpg
fd_meshify_s2-35.jpg
fd_meshify_s2-36.jpg

Själva monteringsprocessen i chassit är väldigt smärtfri, och skam vore väl annat med tanke på den enorma huvudkammaren. Här finns det gott om manöverutrymme att klämma in både moderkort och rejäla grafikkort utan att känns trångt. Ovanpå detta gör de många genomdragningshålen det till en enkel sak att få till en riktigt snygg och städad kabeldragning.

fd_meshify_s2-37.jpg

Fokus för Meshify S2 är möjlighet till bra ventilation och här finns det onekligen god potential att montera en stor mängd fläktar och radiatorer. I enlighet med chassits specifikationer stötte vi på lite patrull när en 280 mm-radiator skulle ta plats i modellens tak, där denna slog i våra ursprungliga RAM-minnen med hög kylfläns.

Ser man till att hålla sig innanför dessa restriktioner är det dock inga problem att få plats med ett rejält vattenkylningssystem inuti chassit, däribland dubbla 360 mm-radiatorer ihop med en dedikerad och flexibel monteringspunkt för reservoarer.

fd_meshify_s2-29.jpg
fd_meshify_s2-32.jpg

Chassits system för kabeldragning fungerar alldeles utmärkt, där utrymmet räcker till bra för att husera en rejäl hop med kablar. Det är även trevligt att se företaget fortsätta erbjuda förmonterade kardborrband utmed genomdragningshålen, då dessa underlättar enormt när det ska städas till i monteringsprocessens slutskede.

fd_meshify_s2-30.jpg

Den som tyckte att utrymmet för nätaggregat var i minsta laget hos Meshify C kommer troligtvis inte bli besviken på Meshify S2. Chassit sväljer rejäla enheter med djup upp till 300 mm och lämnar i de flesta fallen en ordentligt luftspalt framför dessa som med fördel kan användas till att skuffa undan överblivna kabellängder.

fd_meshify_s2-31.jpg

Systemet med chassits snedställda lagringsvaggor är ett smart tillskott, då dessa inte påverkas av komponenter eller kylutrustning som tar plats i de övriga kamrarna. Detta innebär att oavsett övrig konfiguration så kommer det alltid att finnas möjlighet att montera upp till tre 3,5-tumsenheter i chassit.

fd_meshify_s2-33.jpg

Vi gillar PWM-hubbar, och så även den som medföljer Meshify S2. Denna gör det lätt att samla de medföljande chassifläktarna samt eventuella processorfläktar och styra dessa från en gemensam PWM-signal från moderkortet.

Om vi ska gå in på något som inte känns fullt lika positivt så har vi en förhållandevis saftig prislapp. Modellen landar kring 1 700 kronor med härdat glas, vilket är ett rejält steg upp från lillebror Meshify C som ligger runt tusenlappen. Med detta sagt är det sistnämnda ett ganska avskalat chassi, både när det kommer till funktionalitet och faktisk storlek, vilket kan ha rätt stor påverkan på slutpriset.

Det som kan tänkas bygga på priset förutom materialkostnader för ett större bygge är bland annat den interna USB 3.1 Gen 2-kopplingen, vilken i diskussioner med flertalet chassitillverkare verkar medföra en ganska saftig merkostnad att implementera. Därtill syns fler medföljande fläktar av större storlek samt den integrerade fläkthubben.

Förutom priset finns det stor potential att det blir mycket dödutrymme över i chassit för många användare. Det känns lite fånigt att klaga över en sådan sak med tanke på att modellen är tänkt som en större variant av Meshify C, men vi känner ändå att det är värt att lyfta för att få potentiella köpare att tänka ytterligare ett varv om de verkligen är i behov att extrautrymmet.

Sammanfattningsvis är dock Meshify S2 ett välbyggt och genomtänkt chassi som kan ses som ett utmärkt alternativ för den som gillade konceptet med lillebror Meshify C men kände sig begränsad av den modellens nätta storlek.

Fractal Design Meshify S2 är ett utmärkt chassi med god ventilation och ett lättarbetat inre

Fördelar:

  • Bra passform och kvalitetskänsla

  • Mycket bra expansionsmöjligheter

  • Smart lagringssystem

  • Väldigt god potential för ventilation

  • Lättåtkomliga dammfilter

  • Integrerad PWM-hubb

  • Enkel kabeldragning

Nackdelar:

  • Saftig prislapp

  • Potentiellt mycket dödutrymme

Pris vid publicering: 1 579 kronor (stålpanel), 1 699 kronor (härdat glas)