Lanseringen av produkter såsom HTC Vive och Oculus Rift blev starten på en ny våg av hård- och mjukvara anpassad för VR. Många väntar dock på uppföljarna till dessa, med mer avancerad teknik och annat såsom mer högupplösta paneler och bättre användarupplevelse.

Under CES 2019 presenterar HTC en rad nyheter, varav en får namnet Vive Cosmos. Likt Oculus tidigare utannonserade VR-headset Quest handlar det om en fristående enhet som inte behöver basstationer för att kunna användas. Istället kommer Vive Cosmos även med nya rörelsekontroller, vilka läses av med hjälp av de fyra integrerade kamerorna på headsetet.

Enligt HTC själva har de lagt stor vikt vid användarvänlighet och att det ska vara enkelt att plocka upp och börja spela. Enligt dem är det två av de viktigaste faktorerna när det kommer till att få kunder att ta till sig tekniken och de hoppas att Cosmos ska göra VR tillgängligt för en större publik.

Snacka VR i SweClockers forum

Sett till specifikationer är väldigt lite känt om Vive Cosmos, men den kommer med inbyggda hörlurar likt Vive Pro och enheten kommer få ett flertal modulära tillägg, likt den trådlösa adaptern som släpptes till HTC Vive. HTC har ännu bekräftat om det rör sig om en helt trådlös enhet, men den som visas under CES 2019 saknar kablar och väntas kunna användas både med en dator och en smart telefon.

Även detaljer gällande pris och lansering är i dagsläget okända, men enheter ska skickas ut till utvecklare i början av 2019. Lanseringen väntas sedan ske någon gång senare under året.

► Läs allt från #ces-2019