Nätaggregatsmarknaden är numera fylld av kompetenta enheter som erbjuder riktigt vass elektrisk prestanda utan att för den delen kosta skjortan. Bland dessa syns exempelvis Corsair RMx, Seasonic Focus Plus och EVGA Supernova G3 – tre vettiga val med 80 Plus Gold-certifiering svävar någonstans kring tusenlappen.

På årets CES-mässa står det klart att Cooler Master ger sin in i leken om att ta sin bit av kakan i detta lukrativa segment, vilket de ska göra med sin nystöpta nätaggregatsserie XG. De färska modellerna baseras kring en helt egenutvecklad plattform som därtill ska tillverkas i företagets egna fabriker.

Cooler Master trycker på att mycket möda har lagts på komponentlayout hos de nya modellerna för att skapa ett städat och lättventilerat inre. Företaget jämför sig gärna med en populär icke-namngiven konkurrent, där den nya XG-plattformen enligt utsago ska ligga cirka 5 °C lägre vid samma fläktvarvtal.

XG-serien kommer lanseras i flertalet olika utföranden, däribland XG Advanced som bjuder på en LCD-panel med information om exempelvis enhetens belastning. Ovanför denna modell syns XG Plus vilken lägger till mjukvarubaserad styrning och övervakning. För den som inte är intresserad av vare sig LCD-panel eller RGB-belysning kommer även den avskalade serien XG Essential finnas tillgänglig.

► Läs allt från #ces-2019

Cooler Masters XG-serie ska inledningsvis att erbjudas med 80 Plus Gold-certifiering, men plattformen är anpassad att kunna skalas upp och ned i verkningsgradsskalan. De nya enheterna lanseras under årets första kvartal.

Diskutera nätaggregat i forumet!