Sedan en tid tillbaka har Nvidia satsat mycket på gamingskärmar och att göra spelupplevelsen med företagets grafikkort så bra som möjligt. För detta har de bland annat G-Sync, en teknik för adaptiv bildsynkronisering som minskar input lag och relaterade problem vid spelande.

Nu introducerar Nvidia vad de kallar för G-Sync Ultimate, vilket är ett varumärke för spelskärmar som certifierats enligt ett antal kriterier. Precis som nuvarande G-Sync har Nvidia testat G-Sync Ultimate-skärnar för att säkerställa att de bland annat inte har några artefakter och att de inte flimrar. Det som särskiljer dem är dock fullskalig HDR med en ljusstyrka på 1 000 nits.

Gemensamt för G-Sync Ultimate-certifierade modeller är även en upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar samt en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. Förutom det nämns även en responstid på 4 millisekunder samt avancerad bakgrundsbelysning och allt drivs av Nvidias senaste G-Sync-krets.

► Läs allt från #ces-2019

I dagsläget finns endast tre G-Sync Ultimate-certifierade skärmar – Asus ROG Swift PG27UQ, Acer Predator X27 samt kommande HP Omen X Emporium 65 – men fler väntas tillkomma. Den sistnämnda blir den första modellen under BFGD-varumärket, ett koncept som avtäcktes under CES 2018.

Läs mer om G-Sync och skärmar: