Dagen innan Asus presskonferens på CES 2019 blir redaktionen inbjudna till en förhandstitt på produkterna som kommer presenteras på stora scenen. Mycket fokus ligger på bärbara speldator, såsom färska Asus ROG Zepherus S GX701.

Storleksmässigt har nykomlingen liknande mått som den första lanserade 15-tums modellen, där bolaget nu har lyckats klämma in en 17-tums Pantone-certifierad panel i ett snarlikt chassi. Upplösningen är fortfarande 1 920 × 1 080 pixlar med en uppdateringsfrekvens på 144 Hz, samt utrustad med Nvidia G-Sync.

Den stora nyheten med modellen är grafikkortet som nu tar klivet upp till Geforce RTX 2000-serien. Under huven sitter inget mindre än fullstora Geforce RTX 2080 med Max-Q Design, vilken har något lägre klockfrekvenser för att få en bra avvägning mellan prestanda och effektförbrukning.

Diskutera bärbara datorer i SweClockers forum

Sett till processorn rör det sig om i7-8750H från Intel med hela sex kärnor och tolv trådar till sitt förfogande. I anslutningsväg finns det tre stycken USB 3.1 Gen 1, varav en är av USB Type-C. Slutligen hittas ytterligare två anslutningar med USB 3.1 Gen 2, varav ena är USB Type-C med Displayport och kan även ladda anslutna enheter.

► Läs alla artiklar från #CES-2019

Asus ROG Zepherus S GX701 ska dyka upp i butiker redan under första kvartalet 2019, men den som väntar på en prislapp får hålla andan lite till.