Spelskärmar börjar bli allt mer påkostade, där entusiaster numera har många modeller med högupplösta paneler och uppdateringsfrekvenser norr om 60 Hz att välja på. Dessutom utrustas allt fler med adaptiv bildsynkronisering såsom Nvidia G-Sync eller AMD Freesync, ofta parat med mer exklusiva IPS-paneler.

Tillverkaren LG vill inte vara sämre, och visar inför CES 2019 upp en rad detaljer kring den kommande spelskärmen LG Ultragear 27GL850G-B. Huvudattraktionen märks i form av en egentillverkad Nano IPS-panel på 27 tum, med en upplösning på 2 560 × 1 440 pixlar samt uppdateringsfrekvensen 144 Hz.

Nämnvärt är att panelen går att överklocka till 160 Hz med hjälp av skärmens inbyggda meny. Nvidias adaptiva bildsynkroniseringsteknik G-Sync står även den på menyn, vilken gör att skärmen kan anpassa sig till datorns bildfrekvens inom spannet 30 till 160 Hz, för att undvika så kallad tearing.

Övriga specifikationer innefattar ett kontrastförhållande på 1000:1 samt 178° betraktningsvinklar. Sett till anslutningar återfinns en Displayport, en HDMI, två USB 3.0 samt en analog 3,5 mm-ingång. Skärmen går dessutom att vrida, vinkla, luta fram och tillbaka samt höja och sänka tack vare stativet.

Ytterligare detaljer som färgspektrum, pris och tillgänglighet avslöjas sannolikt under teknikmässan CES 2019 som går av stapeln den 8 januari.

► Läs alla artiklar från #CES-2019

Duger en enklare skärm, eller är det hög upplösning och 160 Hz som gäller för spelande? Diskutera i kommentarsfältet!