Den kanadensiska utvecklaren Bioware ligger bland annat bakom Mass Effect-serien, men på senare tid har kommande Anthem varit i fokus. Spelet markerar starten på en helt ny serie med Electronic Arts som utgivare, och genom futuristiska dräkter samt en MMO-liknande spelvärld ska Anthem utmana spel såsom Bungie-utvecklade Destiny.

Biowares onlineskjutare planerades först till hösten 2018, men på grund av svårigheter med utvecklingen och konkurrens från andra storspel flyttades lanseringsdatumet till 2019. Nu utökas arsenalen av trailrar och förhandsvisningar med en 15 minuter lång gameplay-video, där tre samarbetande spelare besegrar en uppsjö av fiender med lasergevär och specialattacker.

Under spelmässan E3 i mitten av 2018 visade utvecklaren en kortare sekvens från spelet, som rullade i 4K UHD-upplösning med en uppdateringsfrekvens om 60 bildrutor per sekund. Spelets visuella aspekter prisades på många håll och senare framkom att det under demonstrationen drivits av två Geforce GTX 1080 Ti.

Vid tidpunkten skrev Bioware att titeln skulle optimeras vidare fram till lanseringen, men några djupare detaljer kring förväntade systemkrav avslöjades inte. En demoversion av Anthem ska bli tillgänglig för EA Access-medlemmar den 25 januari, medan den skarpa lanseringen för PC/Windows, Xbox One samt Playstation 4 sker den 22 februari.

Är du sugen på Anthem? Varför, varför inte? Diskutera i kommentarerna!

Källa: IGN