Laine's ROG Freya – handbyggt chassi når sin slutgiltiga form

I den andra och sista delen i artikelserien ROG Freya färdigställer Laine det handbyggda projektet, och summerar hela upplevelsen med ett galleri på resultatet.

1. Inledning

Tidigare i februari publicerades den första delen om mitt projekt ROG Freya – ett handbyggt chassi med hårdvara från Asus. Målet var att framhäva komponenterna på ett stilfullt sätt, utan att det ska se ut som ett uppenbart skyltfönster. Den här gången tacklar jag ett mer detaljorienterat arbete i konstrast till förra avsnittets större komponenter, och avslutar med en montering av hela projektet.

Laine_ROGcase_O3.jpg

Där jag lämnade av sist hade stommen sågats ut och monterats ihop, och chassits yttre hölje hade precis fallit på plats. Den gången låg mycket fokus kring området runt moderkortet ROG Maximus XI Gene och AIO-kylaren ROG Ryujin. Idag passas facklan vidare till grafikkortet och nätdelen som binder samman projektet på hårdvarufronten.

Om du gillar det som syns i första delen – och också i denna artikel – kika gärna närmare på SweClockers eminenta Galleri, där medlemmar visar liknande projekt och mycket annat med fina bilder och intressanta diskussioner. Ta även en titt i forumdelen Projektloggar för att ta del av pågående konststycken.

Missa inte den första delen i serien:

Laine's ROG Freya – handbyggt chassi från idé till verklighet

ROG_Black2.png

I samarbete med Republic of Gamers

Denna artikel produceras i samarbete med Republic of Gamers. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.