Laine's ROG Freya – handbyggt chassi från idé till verklighet

I en ny artikelserie går Laine steg för steg igenom byggandet av projektet ROG Freya. Följ med på en heltäckande resa från planering till konceptskisser och förverkligande.

6. Avslutande ord och uppföljning

Detta var allt för den här gången. Med arbetet hittills bakom oss har vi nu något som liknar ett chassi, med en solid stomme att bygga vidare på.

Laine_ROGcase_S25.jpg

I nästa avsnitt fortsätter byggandet och då fokuserar jag på montering av grafikkort och kabeldragning, tillsammans med en stilig topp till chassit. Grafikkortet monteras ovanför moderkortsplåten, centrerat i chassit, och fullt synligt från ett fönster i taket av chassit. Därefter är det dags att ordna med kablar och längder för att städa upp baksidan av moderkortsplåten. Detta toppas med förberedelser för lackeringen.

Laine_ROGcase_S28.jpg

Lämna gärna en kommentar i den tillhörande diskussionstråden, antingen om du undrar över något eller om du har förslag på hur jag ska gå vidare nästa steg. Jag är extra nyfiken om ni vill se fler liknande artiklar och samarbeten i framtiden, samt om du har förslag på hur formerna för samarbeten som detta kan förbättras.

Håll utkik efter nästa del i artikelserien, på ett SweClockers nära dig!

Är du intresserad av att bygga ett eget chassi eller få mer ingående förklaringar i arbetet, kolla då forumstråden Tillverkning av eget chassi i aluminium.