Laine's ROG Freya – handbyggt chassi från idé till verklighet

I en ny artikelserie går Laine steg för steg igenom byggandet av projektet ROG Freya. Följ med på en heltäckande resa från planering till konceptskisser och förverkligande.

1. Inledning

För en tid sedan blev jag tillfrågad att ta fram en spelmaskin byggd från grunden, med den senaste hårdvaran från Asus. Efter en kort tids övervägande landade jag i att försöka skapa ett skräddarsytt datorchassi som framhäver komponenterna så väl på ett skrivbord som på utställt en mässa, samtidigt som det inte ska vara ett för uppenbart skyltfönster.

Laine_ROGcase_S1-2.jpg

Mitt mål med den här serien – och projektet i sig – består av att hela konstruktionen ska gå att tillverka med enklare verktyg. Med undantag av diverse skruvar så ska allt inom projektets ramar tillverkas från grunden och gå att följa från råmaterial till färdig detalj.

Denna artikelserie är i två delar i och dessa täcker jag allt från planering och konceptidéer till tillverkning, vilket dokumenteras noga med både bilder och en del videoklipp. Min förhoppning är att detta ska skapa lite mer insikt i vad som händer bakom Sweclockers fina gallerier och byggloggar – och kanske även få med några nya byggare på vägen.

Läs även den andra och sista delen i serien:

Laine's ROG Freya – handbyggt chassi når sin slutgiltiga form

ROG_Black2.png

I samarbete med Republic of Gamers

Denna artikel produceras i samarbete med Republic of Gamers. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.