För 20 år sedan hade vi sent 90-tal. Tveksam klädstil, Backstreet Boys och modemuppkoppling för de allra flesta. Starcraft var fortfarande stekhett och The Phantom Menace förstörde Star Wars för alltid. På ett pojkrum i en stad långt härifrån skapades nördhistoria.

Det var nämligen i slutet av år 1999 som SweClockers grundades. Allt började med en processorkylare i julklapp, resten är som man brukar säga historia. De senaste 20 åren har kantats av enorma tekniksprång och många minnesvärda stunder på forumet, samtidigt som mycket är sig likt.

SweC-blå.jpg

Ett utklipp från SweClockers framsida år 2001 och den "blåa tiden".

Det här, och mycket mer, ska vi tillsammans gräva i under hela 2019. Vi kommer blicka bakåt mot retroprylar och häftig hårdvara. Vi kommer också spana framåt – hur ser SweClockers ut om 20 år? Hur ser världen ut? Givetvis med alla i forumet – den här resan gör vi tillsammans.

Redan nu rullar Throwback Thursday med guldkorn från arkivet, varje vecka. Vi planerar också att rivstarta med ett par retrodoftande tester – vad sägs om Phenom II tio år senare, till exempel? Som extra krydda har Frida grävt fram dussintals härliga gallerier från både då och nu, klassiska byggen som förtjänar en extra stund i rampljuset.

Justera in gamingstolen och ladda upp med färdigmat, SweClockers 20 år blir ett långt firande du sent kommer glömma. Ta samtidigt en funderare – vad vill du se och göra tillsammans med andra medlemmar under året? Berätta för oss och alla andra i kommentarerna!

swec_20_gubbe_final.png

SweClockers firar 20 år, 1999–2019

Sedan 1999 har SweClockers varit samlingsplatsen för datornördar från hela landet. Det ska givetvis firas! Under året väntar retroosande tester, artiklar och forumsnack – givetvis tillsammans med er!

Häng med när vi blickar bakåt och siar om framtiden!

Följ SweClockers 20 år via vår specialsida