Under 2017 meddelade Microsoft att företagets spelkonsol Xbox One framöver skulle få stöd för mus och tangentbord. Stödet implementerades ett år senare då spel som Fortnite, Vermintide 2 och Warframe kunde spelas på Xbox One med mus och tangentbord.

Ett problem har dock varit avsaknad av kringutrustning som är avsedda för att användas tillsammans Xbox One, något som Razer ändrar på med Razer Turret. Det handlar om både mus och tangentbord som säljs i ett paket och det senare har även ett utdragbart underlag för spelande i soffan.

Musen som medföljer baseras på Razers populära modell Mamba Wireless och är bestyckad med sju stycken programmerbara knappar. Både musen och tangentbordet kommer även med RGB-belysning, vilken kan synkroniseras med utvalda speltitlar såsom Vermintide 2.

Duon ansluts till spelkonsolen trådlöst med hjälp av den medföljande dongeln och enligt Razer själva har de en batteritid på upp till 50 timmar med RGB-belysningen avstängd. När belysningen är aktiverad sjunker batteritiden avsevärt till 11 timmar för tangentbordet och 30 timmar för pekdonet.

Förutom Xbox One kan tangentbordet och musen även användas som vanligt tillsammans med en dator. Razer Turret lanseras under första kvartalet 2019 och har en rekommenderad prislapp på 249 USD, motsvarande 2 800 kronor inklusive moms.

Skulle du kunna tänka dig att använda mus och tangentbord på konsol? Diskutera i kommentarstråden!