Tidigare under veckan fyllde en av tidernas mest inflytelserika speltitlar 25 år, nämligen Doom. Spelet utvecklades av Id Software, med kända namn såsom John Romero och John Carmack i spetsen och arvet från Doom märks av i speltitlar än idag.

I samband med jubileet avtäcker John Romeros nya spelstudio Romero Games sin första skapelse, som går under namnet Sigil. Det handlar om en modd till Doom från 1993, vilken kommer släppas gratis i början av 2019. Sigil beskrivs som en "megawad", där flera WAD-filer slagits samman för att skapa modden.

Diskutera actionspel i SweClockers forum

Spelet innehåller totalt 18 nya nivåer, varav hälften är för single player-delen. Romero Games beskriver Sigil som en andlig uppföljare till Dooms fjärde kapitel, då det tar vid där detta slutade.

Sigil släpps även i två fysiska utgåvor, som tillverkas i begränsad upplaga. Med dessa medföljer bland annat ett USB-minne som liknar en klassisk diskett, på vilken moddfilerna samt annat extramaterial finns. Den dyrare Beast Box-utgåvan kommer även med en tennstatyett som föreställer John Romeros huvud spetsat på en påle, samt annat såsom en T-shirt och en affisch.

Sigil släpps gratis någon gång i februari 2019, tillsammans med de två specialutgåvorna. De kan förbokas till och med den 24 december och kostar 40 och 166 USD för standard- respektive Beast Box-utgåvan.