I oktober 2018 meddelade Google något oväntat att de stänger ned sitt sociala nätverk. Anledningen var en säkerhetsbrist som uppskattas ha drabbat 50 000 användare, med uppgifter såsom namn, e-postadress och ålder som hamnat på vift.

Nu informerar Google om att tjänsten drabbats av ytterligare en läcka, denna gång på en betydligt större skala. Återigen handlar det om en bugg i ett API, vilket gett utvecklare tillgång till användarnas information och totalt drabbar det över 50 miljoner användare.

De berättar dock att det inte finns några tecken på att informationen använts, eller att de utvecklare som haft tillgång till den ens känt till den. På grund av läckan väljer Google att stänga ned tjänsten i april 2019 istället för augusti som var den ursprungliga planen.

Bolaget meddelar även att alla API som används för Google Plus även de kommer avvecklas och det kommer ske under de kommande 90 dagarna. Nedstängningen av Google Plus drabbar främst vanliga konsumenter, då tjänsten fortsatt kommer vara aktiv för företag som betalar för Googles G Suite-tjänster.

Läs mer om Google: