I samband med The Game Awards presenteras flera nyheter från en lång rad utvecklare, däribland Ubisoft som avtäcker nästa installation av Far Cry. Nästa del utspelar sig 17 år efter händelserna i Far Cry 5 i en postapokalyptisk värld efter att atombomberna fallit.

Likt Far Cry 5 utspelar sig Far Cry: New Dawn i Hope County, Montana, som efter bomberna inte är sig likt. I en officiell presentationsbild för spelet syns också en man som är fjättrad på en bil och som ser ut som Joseph Seed, antagonisten i det första spelet, tillsammans med ett par nya karaktärer som kallas "tvillingarna".

Ur askan från vad som skulle vara slutet på allt blev det en ny början för andra i Far Cry: New Dawn, som i sann postapokalyptisk anda kommer med en uppsjö av improviserade vapen och sprayfärgad utrustning, tillsammans med en mer lättsam ton. Intressant är också att spelet markerar den första gången Ubisoft gör en direkt uppföljare till ett spel i Far Cry-serien.

Lanseringen av Far Cry: New Dawn äger rum den 15 februari 2019 och släpps till plattformarna PC/Windows, Sony Playstation 4 och Microsoft Xbox One.