Under 2015 avtäckte Starbreeze VR-headsetet Star VR, vilket då utmärkte sig genom ett ovanligt stort synfält (eng. field of view). Ungefär ett år senare meddelade företaget att de gått samman med Acer för att bilda ett nytt bolag, där de samarbetar för att utveckla och sälja produkten.

Enligt källor till Digitimes har Acer, som är majoritetsägare i StarVR Corporation, gett Star VR tre månader att bli lönsamma. Om inte detta sker talas det om att bolaget kan säljas av till ett japanskt eller kinesiskt företag, alternativt läggas ned helt och hållet.

Uppgifterna kommer kort efter att Starbreeze meddelat att de just nu dras med stora ekonomiska problem, och att de därför kommer omorganisera och fokusera på sin kärnverksamhet som är spelutveckling. Anledningen till de ekonomiska problemen är bland annat att nyligen Overkill's The Walking Dead sålt långt under förväntan.

Starbreeze lämnade även nyligen in en rekonstruktionsansökan, samtidigt som VD:n Bo Andersson lämnat sin post. En företagsrekonstruktion är ett alternativ till konkurs och innebär att de parter som Starbreeze är skyldigt pengar går med på att skriva ned skulderna, för att därmed kunna rädda bolaget.

Enligt analytiker kan bolaget fortfarande räddas, bland annat genom extra kapital från försäljning av sin andel i StarVR Corporation. Samtidigt kan dock inte en konkurs uteslutas, på grund av de stora skulderna som Starbreeze har.

Läs mer om Starbreeze och Star VR: