I september tidigare under året höll Apple sin årliga konferens, där de visade nya produkter. Fokus för tillställningen var företagets smarta telefoner i Iphone-serien, med de tre nya modellerna Iphone XS Max, Iphone XS och Iphone XR. Bland nyheterna syntes bland annat heltäckande skärm för alla tre samt uppgraderade systemkretsar.

Trots att de dyrare modellerna Iphone XS och XS Max är de som det talats mest om är det den billigare Iphone XR som sålt bäst sedan lanseringen, något som Apples produktchef Greg Joswiak bekräftar i en intervju med Cnet. Beskedet kommer kort efter att bolagets senaste kvartalsrapport visade att försäljningen av Iphone minskat, samtidigt som snittpriset ökat.

Iphone XR särskiljer sig från övriga två modeller på flera punkter, där den mest utmärkande är skärmen. Till skillnad från Iphone XS och XS Max kommer XR inte bestyckad med en OLED-panel, utan den använder istället en LCD-panel som mäter in på 6,1 tum. Skärmkanterna är även något tjockare jämfört med övriga två modeller.

Något annat som utmärker modellen är priset, vilket för den billigaste konfigurationen med 64 GB hamnar på 9 495 kronor. Detta kan jämföras med Iphone XS och XS Max som landar på 12 795 respektive 13 995 kronor i grundutförande.