Millisekunder, svarstider och lagg. Kärt barn har många namn och ursäkterna är många till varför motståndaren råkar vara bättre än en själv i spel. Till alla som kommit till självinsikt och vill steppa upp sitt game söker en nyskapande produkt från Sverige att ta den mänskliga faktorn ur ekvationen.

In gaming, 0.1s can be the difference between Victory or Defeat. With the Flashe Gaming Glove we aim to help you increase your performance to attain the margins you need, and to prevent you from getting injured.

I väntan på uppgradering av kött och blod via cybernetik blir verklighet lanseras en Kickstarter-kampanj för "världens första prestandahöjande spelhandske". Med Flashe Gaming Glove utlovas snabbare reflexer, lägre muskelspänningar och lägre risk för skador.

Flashe Gaming Glove består av fyra delar. Den första en kompressionssleeve som förbättrar blodcirkulationen och kroppstemperaturen, vilket enligt skaparna hjälper att hålla spelandet på topp. Samtidigt reducerar denna spänningarna i musklerna samt gör att armen snabbare återhämtar sig efter längre spelsessioner.

Skaparna av kringutrustning gör mycket för att minimera friktionen mellan mus och underlaget. Den här egenskapen tar Flashe Gaming Glove till armen, detta genom att bestycka underdelen med teflon, vilket är samma material som återfinns på undersidan av många möss.

Inbyggt i underdelen är också en sluttning, eller förhöjning, som placeras under handleden och ska minimera chanserna för förslitningsskador. Den fjärde delen är ett inbyggt "rotationsstöd" för handen, vilket ska göra det mer naturligt att flytta handen sidledes utan att röra armen.

Idén om Flashe Gaming Glove tillskrivs att skaparen Oskar "Dodde" Ödmark råkat ut för en axelskada relaterat till användningen av datormus och ett par år senare upplevde obehag i underarmen och handleden. Detta ledde sedermera till att han tog fram en handske åt sig själv och senare någonting som skulle kunna tillverkas i större volymer.

Kickstarter-kampanjen gick av stapeln den 28 november och har i skrivande stund samlat 85 procent, strax över 85 000 kronor, av målet 100 000 kronor. Förutsatt att målet nås vilket ser ut att bli fallet inleds leveranserna februari 2019.

Snacka tangentbord, möss och övrig kringutrustning i forumet