Xiaomi är troligen mest känd som tillverkare av smarta telefoner, där de är en av de största aktörerna i världen. Företaget är dock aktiva inom betydligt fler produktkategorier än så, däribland produkter för det smarta hemmet med bland annat robotdammsugare och kameror.

En annan stor aktör på marknaden är IKEA, och via Twitter bekräftar Xiaomi att de två bolagen nu ingått samarbete för att ta fram produkter för det smarta hemmet. Till en början innebär det att stöd för IKEA:s egna produkter läggs till i Xiaomis smarta hemmet-plattform, men framöver ska samarbetet även resultera i produkter i form av uppkopplade lampor och annan belysning.

IKEA:s redan existerande produkter ska även integreras med Xiaomis röstassistent Xiao AI, vilket i dagsläget endast har stöd för kinesiska. Kina är även fokus för de två bolagens samarbete, och huruvida satsningen i framtiden även kommer sträcka sig utanför landet är i dagsläget okänt.

Missa inte forumdelen för smarta hemmet på SweClockers

Xiaomi har under det senaste året gjort stora satsningar för att utöka sin kundbas. En del av det var den officiella lanseringen i Europa i november 2017, där bland annat Spanien var först ut. Detta följdes upp av en officiell lansering i Sverige cirka ett år senare.