Sammanfattning

På senare år har tillskotten bland mekaniska brytare blivit allt fler både från Cherry och mindre bolag, som har gett sig in i kampen. För att kunna göra alla glada har utbudet bland de olika brytarna blivit allt större där vissa är mer snarlika än andra. Nu är det äntligen dags för ett större kliv vilket även undertecknad har väntat på.

Redan vid första anslag känns det dock inte helt övertygande. Cherry MX Speed Low Profile har en något svampig känsla och saknar den skarpa återkopplingen som vanligtvis finns på MX Red eller MX Speed. Utöver det märks det av när kontaktpunkterna skrapas emot varandra vid långsamma rörelser som visserligen inte händer så ofta, men fortfarande är lite irriterande.

Corsair_K70_MK2-16.jpg

Sett till själva tangenterna i sig är de inget att hänga i granen. Färgen som används gör att tangenterna känns blanka och plastiga, vilket gör det väldigt lätt att lämna fingeravtryck efter sig. Det är sällan nordiska modeller får till exempel Double-Shot-tangenter eftersom det handlar om en relativt liten marknad globalt sett, men undertecknad hade gärna sett bättre tangenter.

Sett till själva byggkvaliteten håller den samma nivå som tidigare modeller ur K-serien, och det finns inte så mycket ont att säga om den. Hela tangentbordet i sig är mycket lägre än tidigare, något som möjliggörs av lågprofilbrytarna. Av den anledning är det inte ett måste att använda handlovsstödet, men det rekommenderas fortfarande av ergonomiska skäl.

Med det sagt är det inte mycket som är nytt och intressant med K70 RGB Mk.2 Low Profile. Corsair drar ett väldigt enkelt kort genom att ta exakt samma stomme som tidigare modeller. Några förändringar har visserligen genomförts för att passa bättre med lågprofilbrytarna, men annars är det samma recept som tidigare. Det är inget direkt negativt att fortsätta på ett lyckat koncept, men för en som är van vid deras produkter så blir det heller inga positiva överraskningar.

Corsair_K70_MK2-12.jpg

Sammanfattningsvis ger Corsair K70 RGB Mk.2 Low Profile blandade känslor, mestadels negativa eftersom brytarna inte riktigt lever upp till samma standard som övriga mekaniska brytare. Sett till konstruktionen ger det samma upplevelse som bolagets tidigare modeller vilken gör det svårt att rekommendera denna över fullstora brytare med bättre känsla och tangentbordet blir därför utan utmärkelse.

Fördelar

  • Bra byggkvalitet

  • Smidiga funktionsknappar

  • Kraftfull mjukvara

Nackdelar

  • Något svampiga lågprofilsbrytare

  • Plastiga tangenter

  • Högt pris

Noterbart

  • Nedre tangentraden är inte standardmått

Pris vid publicering: 1 800 kronor
Lägsta pris: