Mjukvara

Mjukvaran Corsair Utility Engine (CUE) har varit med under en lång tid och sett en hel del ändringar under årens gång. Senaste versionen går under namnet iCUE och samlar samtliga produkter ur bolagets portfölj för att läsa av, styra och ha lättare översyn bland alla sensorer och profiler.

Corsair_CUE_K70_LP_9.jpg

Första rutan som dyker upp visar samtliga kompatibla produkter som är inkopplade, vilket i det här fallet enbart är tangentbordet. För att välja vilken enhet som ska konfigureras krävs det bara ett enkelt knapptryck på respektive ruta för att komma vidare till nästa steg.

Corsair_CUE_K70_LP_1.jpg
Corsair_CUE_K70_LP_2.jpg

Sagt och gjort så dyker en ny meny på vänstra sidan med ett par alternativ att välja mellan. Först och främst handlar det om profilväljare med tre förprogrammerade profiler som finns installerade i tangentbordet, vilka kan redigeras för att täcka användarens behov och önskemål.

Corsair_CUE_K70_LP_3.jpg
Corsair_CUE_K70_LP_4.jpg

För den som är intresserad av att konfigurera sitt tangentbord utöver det vanliga finns det möjlighet att sätta upp makroinspelningar och ändra syftet på valfri tangent. För förstnämnda går det även att justera makroinspelningarna i efterhand, genom att ändra ordning, vilken knapp kommandot gäller samt hur länge funktionen ska vara aktiverad.

Corsair_CUE_K70_LP_5.jpg

När det kommer till RGB-belysning är Corsair inte blyga med ljuseffekter och nästintill varje produkt från bolaget är bestyckad med belysningen. Förprogrammerat finns ett gäng olika effekter som kan sättas på samtliga tangenter, eller bara några enstaka om så önskas.

Corsair_CUE_K70_LP_6.jpg
Corsair_CUE_K70_LP_7.jpg

I övrigt så är det möjligt att stänga av vissa knappfunktioner som kan förstöra eller hindra spelupplevelsen, vilka stängs av och på via en snabbknapp direkt på tangentbordet. Nästa flik är hem till tangentbordets tre inbyggda profiler där aktuella inställningar kan sparas direkt samt raderas.

Corsair_CUE_K70_LP_8.jpg

Sist men inte minst finns mer generella inställningar för tangentbordet, där bland annat uppdateringsfrekvens, tangentuppsättning och uppdatering av firmware samlats. Övergripande för hela mjukvaran hittas längre ned där både språk och temperaturenhet går att ställa in.