Corsair K70 RGB MK.2 Low Profile

Corsair_K70_MK2-10.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Corsair

Modell

K70 RGB

Brytare

Cherry MX Speed Low Profile

Anslutningar

2 st. USB 2.0

Dimensioner (BxHxD)

438 x 168 x 29 mm

Vikt (utan kabel)

1080 gram

Pris

Sedan introduktionen av Corsairs kringutrustning har K-seriens tangentbord mer eller mindre sett likadan ut i konstruktionen. Under årens gång har företaget till exempel ändrat mediaknapparna, och på sista tiden har en plastpanel med RGB-belyst logotyp adderats.

Corsair_K70_MK2_extra-1.jpg
Corsair_K70_MK2-5.jpg

Som nämnt är ovansidan lik de tidigare modellerna ur K-serien, med en topp av borstad aluminium. Bolaget kör även vidare på helt blottade brytare, vilken är betydligt vanligare nu för tiden. Undersidan är en väldigt enkel sådan med fyra dynor för bättre grepp samt två ben för att höja upp tangentbordet, för en mer ergonomisk vinkel.

Corsair_K70_MK2-2.jpg
Corsair_K70_MK2_extra-2.jpg

Det stora paradnumret för K70 RGB MK.2 Low Profile avslöjas i namnet och är just mekaniska brytare i låg profil. Som vanligt med Corsair handlar det om brytare från Cherry och just detta har MX Speed Low Profile, vilka är exklusiva till Corsair i dagsläget. Aktiveringspunkten för MX Speed Low Profile är 1 mm-färdavstånd av totalt 4 mm, och kräver ett tryck på 45 gram.

Corsair_K70_MK2-8.jpg
Corsair_K70_MK2-11.jpg
Corsair_K70_MK2-12.jpg
Corsair_K70_MK2-13.jpg

Något som återigen känns igen är typsnittet som används på tangenterna, vilket är stort och tydliga med en gnutta gaming-smak. För den nordiska modellen handlar det om målade tangenter vilken över längre tid kommer tappa färg. Corsair skickar även med sin vanliga uppsättning specialtangenter för FPS och MOBA-titlar, vilka är lättare att hitta på tangentbordet utan att dra ned blicken.

Corsair_K70_MK2-3.jpg
Corsair_K70_MK2-4.jpg

På den övre kanten av tangentbordet hittas ett gäng extraknappar för att bland annat styra belysningen utan mjukvara. I samma klunga på vänster sida går det även att byta profil med ett knapptryck samt inaktivera Windows-tangenten. Vidare till den högra sidan finns en uppsättning mediaknappar – komplett med volymratt och snabbknapp för att stänga av ljudet helt.

Corsair_K70_MK2-9.jpg

Toppen av tangentbordet är utrustad med en USB-port för inkoppling av till exempel mus eller ett USB-minne. Porten är direkt kopplad till datorn med en egen kontakt och behöver då inte drabbas av prestandaförlust.

Corsair_K70_MK2-6.jpg
Corsair_K70_MK2-7.jpg

Medföljande är även ett handlovsstöd som enkelt klickas fast vid två punkter under tangentbordet. Ovansidan av stödet är täckt av en lätt gummerad beläggning för mer bekvämlighet. När handlovsstödet blir för smutsigt är det lätt att koppla loss för att sedan rengöra på bästa möjliga sätt.

Corsair_K70_MK2-14.jpg
Corsair_K70_MK2-15.jpg
Corsair_K70_MK2-16.jpg
Corsair_K70_MK2-17.jpg
Corsair_K70_MK2-18.jpg

Slutligen kommer vi till RGB-belysningen, vilken inte snålats med på K70 RGB MK.2 Low Profile. Denna kan justeras in i detalj via mjukvaran Corsair Utility Engine och även kopplas ihop med övrig kringutrustning, fläktar eller slutna vattenkylare.