Sammanfattning

Som allroundskärm betraktat är det egentligen endast en sak vi kan klaga på som en direkt miss: stativet! Rangligt och plastigt är det en typ av stativ som inte ens skulle accepteras på en budgetskärm för halva priset. Här står inte prisnivå och klass hos Lenovo L27m-28 i proportion till det plastschabrak som följer med. Att VESA-fäste finns är en klen tröst. För skärmen kostar en hel del jämfört med en snarlikt specificerad budgetskärm.

Lenovo_L27m-28_intro_2_transp.png

Skulle stativet nu accepteras, eller ignoreras, är det annars inte mycket som är problematiskt med skärmen. Det mesta fungerar ungefär som väntat. Vi har enstaka detaljmissar som att EDID-informationen över USB Type-C inte är korrekt och vi måste skapa en anpassad upplösning för att få ut 75 Hz. En laddkraft på 45 watt över USB Type-C är inte superimponerande, men kanske tillräckligt för ditt behov?

För det mesta andra fungerar just som väntat. Med både förväntan och facit i händerna är det här inget konstigt. IPS-panelen ger bra färgåtergivning i generösa vinklar. Uppdateringsfrekvensen 75 Hz fungerar verkligen, Freesync-funktionen bråkade inte och hela apparaten är ganska rak på sak och enkel i sin förmåga.

Frågetecknet blir därför lite utanför vad L27m-28 väntas fylla för funktion? För de flesta är med på att en panel med 1 920 × 1 080 pixlar är lite i underkant för vad som efterfrågas 2018. Arbetsytan är begränsad. Det fungerar för spel men detta är heller ingen spelskärm i ordets fulla bemärkelse. Den har trevliga och spelvänliga egenskaper som låg latens, Freesync och lite högre frekvens.

Annars hamnar Lenovo L27m-28 mittemellan en renodlad 144 Hz-spelskärm och en modern allroundskärm med en arbetsvänligare 2 560 × 1 440-panel. Två mer tydligare inriktningar som finns precis i den prisklass som L27m-28 rör sig i. Här ger Lenovo oss en skärm som inte riktigt är vare sig det ena eller det andra.

Den stora frågan blir därför vem som ska välja den här skärmen? Vi lämnar det svaret till dig. Skulle du känna du dig träffad av skärmens löften så lever Lenovo L27m-28 också upp till dessa löften, vare sig mer eller mindre.

Ja, förutom stativet då.

Fördelar

  • God färgåtergivning

  • Klarar 75 Hz

  • USB Type-C med laddning

  • Låg latens

  • Freesync 48-75 Hz

Nackdelar

  • Sopigt stativ

  • Enstaka detaljmissar