Datorfestivalen Dreamhack Winter 2018 står för dörren och uppbyggnaden av evenemanget pågår just nu för fullt i Elmia-mässan i Jönköping. Detta gäller inte minst SweClockers och AOC Gamings egna monter som under fredagen kommer stå redo ihop med SweClockers redaktion att ta emot nyfikna besökare.

Sweclocker_Monter2_V5_0001.jpg
Sweclocker_Monter2_V5_0000.jpg
Sweclocker_Monter2_V5_0003.jpg
Sweclocker_Monter2_V5_0004.jpg
Sweclocker_Monter2_V5_0005.jpg
Sweclocker_Monter2_V5_0006.jpg

I den drygt hundra kvadratmeter stora montern finns det möjlighet att sitta ner och vila fötterna i caféet. Där bjuds det på kaffe, välkomponerade grönsaksshots och diverse tilltugg – egentligen allt som behövs för att ladda batterierna och orka med mer äventyr på festivalen. Cafédelen flankeras därtill av utställningar, i vilka några av Sveriges bästa datormoddare visar upp sina senaste skapelser.

Aktiviteter och tävlingar

I samarbete med Inferno Online kommer det att finnas tio spelstationer för bataljer i de senaste och populäraste spelen. Därtill blir det en spelrelaterad tävling varje dag med start klockan 14:00. I tävlingarna får man möjlighet att visa sina färdigheter i bland annat Counter-Strike: Global Offensive och Player Unknown's Battlegrounds med chansen att vinna fina spelskärmar från AOC Gaming.

swec_quiz.PNG

För den som hellre vill tävla med sina kunskaper om datorer och SweClockers blir det även en favorit i repris från Dreamhack Summer 2017 i form av ett hårdkokt quiz. Quizformuläret finns att hämta i montern och tävlingen pågår till söndagen, då en vinnare koras. I potten syns en 32-tums gamingskärm från AOC med hög uppdateringsfrekvens och AMD Freesync.

Den traditionsenliga SweClockers-träffen

Inget Dreamhack är komplett utan en officiell SweClockers-träff. Häng med likasinnade och snacka hårdvara, skaka tass med personen bakom "nicket" och posera med redaktionen för den ultimata gruppbilden av nördighet.

DHW2017-6.jpg

SweClockers-träffen på Dreamhack Winter 2017

För årets upplaga av Dreamhack Winter hålls träffen i SweClockers och AOC Gamings monter. Datumet och tiden som ska ringas in för att inte missa denna viktiga händelse är lördagen den 1 december klockan 16:00.

Anmälan till Dreamhack Casemod Championship Open Class

Finalisterna till Master Class-delen av datormoddarnas egna olympiad Dreamhack Casemod Championship har redan utannonserats, men ännu finns det chans att tävla i datorbyggandets ädla konst. Deltävlingen Open Class är nämligen öppen för allmän registrering direkt på Dreamhack, vilket innebär att man kan dyka upp med sitt bygge utan föranmälan.

38103154984_e27fdd016d_k.jpg

Bat Cave av Egxi vann förra årets Open Class

Registrering och uttagning av finalister till Dreamhack Casemod Championship Open Class sker lördagen den 1 december klockan 20:00 i Fan Zone, Lobby Syd. Finalisterna går sedan vidare till en allmän omröstning på SweClockers, där medlemmarna får rösta på sin favorit.

SweClockers på Dreamhack Winter 2018

Var? Elmia (Hall B) i Jönköping (karta)
När? Montern är öppen fredag (30/11) 11:00–21:00, lördag (1/12) 11:00–21:00 och söndag (2/12) 11:00–21:00
Hur? Entréavgift till Dreamhack, ingen föranmälan krävs.