Den taiwanesiska tillverkaren Silverstone har gjort sig känd för många säregna produkter, däribland chassin med vinklad layout, krympta nätaggregat samt chassin i ITX-format. I takt med att kompakta datorbyggen blir allt mer populära så väljer nu Silverstone att satsa vidare på nätaggregaten i serien SX.

Detta genom modellen SX700-G, vilken trots nätta yttermått enligt formfaktorn SFX kan leverera en effekt på 700 watt. Till detta kommer en verkningsgrad på 90 procent vid 20 procents last, upp till 92 procent vid 350 watts belastning. Som modellnamnet antyder innebär det certifiering enligt 80 Plus Gold-standarden.

Pjäsen väger in på 1,4 kg och utrustas med en 92 mm-fläkt. Nämnvärt är att denna inte kommer med semi-passiv drift, något som är populärt bland modeller i klassen. Silverstone skickar med en uppsättning korta och platta kablar, vilket gör att de inte behöver skuffas undan i nätta chassin.

Här ingår en 24-pin ATX-kontakt, en 4+4-pin EPS-kontakt för strömförsörjning till processorn och fyra stycken 6+2-pin PCI Express-kontakter. För lagring och diverse tillbehör tillhandahålls sex anslutningar för SATA Power samt tre stycken 4-pin Molex. Silverstone SX700-G ska dyka upp på europeiska butikshyllor i slutet av december för 139,9 euro, motsvarande 1 440 kronor.

Är du intresserad av ett nättare datorbygge?