Tyska Cherry är ett av de stora namnen när det kommer till mekaniska brytare för tangentbord och brytarna i Cherry MX-serien återfinns i en uppsjö av produkter på marknaden. Företaget erbjuder ett flertal olika brytare för olika ändamål, men i produktportföljen finns även möss och egna tangentbord.

Nu utökar bolaget sortimentet med modellen Cherry MX Board 1.0, där funktion och en rimlig prislapp är i fokus. Det handlar om ett svart tangentbord i plast, utrustad med vit bakgrundsbelysning med justerbar ljusstyrka. Produkten väger drygt 1 500 gram och mäter in på 470 × 165 × 25 mm, och det medföljande och löstagbara handledsstödet har måtten 470 × 95 × 25 mm.

Tangentbordet har stöd för n-key-rollover och brytarna för de 104 tangenterna har en specificerad livslängd på minst 50 miljoner nedtryck. Med nordisk tangentuppsättning finns Cherry MX Board 1.0 i två utföranden, där brytare av typen MX Brown alternativt MX Red Silent skiljer dem åt.

Diskutera tangentbord och kringutrustning i forumet!

Höjden för Cherry MX Board 1.0 kan justeras i tre nivåer och produkten levereras med en 1,8 meter lång USB-kabel, som avslutas med en upplyst USB-kontakt. Prismässigt ska tangentbordet landa på 90 euro, vilket motsvarar 925 kronor.