Inledning

Även om grafiken i spel ofta är det som det fokuseras på finns det en annan aspekt hos spel som enligt mig är minst lika viktig: ljudet. Bra ljud kan lyfta både ett spel eller en film och göra upplevelsen mycket mer omslutande.

Även om de flesta skulle vilja ha möjlighet att ha en eget spelrum med ett imponerande flerkanalsljudsystem är sanningen att oavsett om du bor i en villa eller lägenhet är det troligtvis inte den smidigaste lösningen. Att använda ett par hörlurar för att dels få en mer omslutande ljudupplevelse men också för att inte störa resten av huset eller grannar är för de flesta ett bättre alternativ.

horlurar2.jpg

Plantronics RIG 500 Esports Edition är trådade hörlurar som passar till PC, Xbox One och Playstation 4. Bland funktionerna nämns bland annat 50 mm högtalarelement, 'justerad' akustikkammare, olika volymkontroller för PC och konsoler samt möjlighet att slå på Dolby Atmos-stöd i Windows 10 och Xbox One.

Om testpiloten:

swedbearfejs.png

Björn har haft datorer som passion ända sen han köpte en C64 vid 16 års ålder. När han inte skriver testpiloter arbetar han hårt med att få sina barn att föra geeks-traditionen vidare.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter