Guide: Överklockning med MSI Afterburner

Att klämma fram mer prestanda behöver inte vara svårt. Med verktyg som MSI Afterburner kan vem som helst överklocka sitt grafikkort med några enkla handgrepp.

1. Inledning

För den som spenderar dagarna på SweClockers är överklockning inte något främmande ämne. Exakt hur det går till är dock ingen självklarhet, särskilt inte för den som nyligen börjat intressera sig för datorer och hårdvara. Nu är det dags att gå igenom grunderna och först ut är överklockning med det händiga verktyget MSI Afterburner.

65303.jpg

MSI Geforce RTX 2080 Ti Gaming X Trio är värstingmodellen i den nya Turing-serien.

Alla halvledare, och då i synnerhet komponenterna i en dator, går att köra i olika hastigheter. För den som laddat burken med de senaste storspelen är grafikkortets prestanda vad som spelar störst roll. Därför är just spelfantaster också lite extra intresserade av att överklocka just grafikkortet.

Jag själv har alltid använt just MSI Afterburner för just detta syfte, inte minst eftersom det är ett enkelt (och gratis) verktyg som vem som helst kan använda. I denna guide används grafikkortet MSI Geforce RTX 2080 Ti Gaming X Trio som utgångspunkt, men den övergripande metodiken går att använda på så gott som alla moderna grafikkort oavsett tillverkare.

Ladda ned senaste versionen av MSI Afterburner

I samarbete med MSI

MSI_logo_for_share2.png

Denna artikel produceras i samarbete med MSI. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för läsaren.