Jämförande bilder

Att skapa jämförande bilder med ray tracing aktiverat är inte helt enkelt, då det krävs en omstart av spelet när DirectX Raytracing aktiveras och stängs av. Nedan återfinns dock några försök att visa upp tekniken i praktiken i både enspelar- samt flerspelarläget, där de förstnämnda är tagna med Nvidias bildfunktion Ansel.

Enspelarläget

bfv_1_on.jpg

DXR On

bfv_1_off.jpg

DXR Off

Bilden ovan visar hur elden reflekteras i vattenpölen framför lastbilen med ray tracing påslaget. Detta är till en viss del möjligt med hjälp av screen space reflections som används i det traditionella rasteriseringsläget, men med betydligt lägre detaljrikedom och begränsade vinklar.

bfv_2_on.jpg

DXR On

bfv_2_off.jpg

DXR Off

Nästa bild demonstrerar hur ett skogsparti reflekteras i vattenansamlingen. Detta går givetvis även att göra med screen space reflections men dock inte med samma detaljrikedom och realism.

bfv_3_on.jpg

DXR On

bfv_3_off.jpg

DXR Off

Sista bilden visar ytterligare en vattenansamling, i vilken omgivningen reflekteras. Som synes finns det även reflektioner i vattnet med ray tracing avstängt och istället via screen space reflections. I det läget rör det sig dock återigen om sämre detaljer, utelämnade element och sämre realism.

Flerspelarläget

BFV_Rotterdam_RTX_1.jpg

DXR On

BFV_Rotterdam_OFF_1.jpg

DXR Off

På kartan Rotterdam i Conquest-läget står på en bro över en kanal. Skillnaderna är här ganska subtila, men det som adderas via ray tracing är mer detaljerade reflektioner av bjälkarna i vattnet samt att träden som hänger över kanalen speglas.

BFV_Rotterdam_RTX_2.jpg

DXR On

BFV_Rotterdam_OFF_2.jpg

DXR Off

Sista bilden visar mer detaljerade reflektioner från byggnaden och utloppet i vattenpölen när ray tracing är aktiverat.