Blizzards mässa Blizzcon innebar i vanlig ordning en rad nyheter från utvecklaren. Bland dessa var lanseringsperiod för World of Warcraft Classic, som sattes till sommaren 2019, samt Warcraft III: Reforged. Det senare är som namnet antyder en nyversion av Warcraft III: Reign of Chaos med tillhörande expansion, med bland annat omgjord grafik och förbättrat gränssnitt.

En stor del av originalet var de moddar och kartor som skapades av spelarna, däribland Defense of the Ancients (DotA) som senare resulterade i en ny genre i form av MOBA. För PCGamesN berättar Blizzards Tim Morton att utvecklaren har som målsättning att Warcraft III: Reforged ska få stöd för de spellägen och kartor som skapades för speltiteln från år 2002.

Både originalet och Warcraft III: Reforged bygger på samma motor, vilket Blizzard menar underlättar arbetet med kompatibilitet mellan versionerna. Dock kan det krävas visst arbete från kartskaparnas håll, med uppdatering av grafik och modeller för att smälta in bättre med den nya grafiska stilen. Huruvida detta är ett krav eller ej nämns dock inte.

Kort efter avtäckandet meddelade företaget även att nya spelare tack vare den delade motorn kommer kunna spela online med de som äger originalet, och vice versa. Lanseringen av Warcraft III: Reforged äger rum någon gång under 2019 för PC/Windows.