Nyligen meddelade Oculus tidigare VD Brendan Iribe att han valt att lämna företaget som han var med och grundade år 2012. Enligt källor berodde detta på att Facebook valt att ta företaget i en annan riktning och lagt ned vad som kallats för "Rift 2", för att istället satsa på enklare, fristående VR-lösningar.

Enligt nya uppgifter från Techcrunch har dock Oculus en annan, uppdaterad version av Rift på gång som går under namnet "Rift S". Bland nyheterna nämns en något mer högupplöst skärmpanel samt spårning via så kallad inside-out tracking där kamerorna är inbyggda i headsetet. Det innebär att Oculus går ifrån de nuvarande separata kamerorna som placeras i miljön runt användaren.

Diskutera Oculus Rift och andra VR-headset i SweClockers forum

Samma typ av inside-out tracking används den nyligen avtäckta Oculus Quest, som är företagets första fristående VR-headset som ska erbjuda en fullgod upplevelse helt trådlöst. Den planeras släppas under våren 2019 och kommer även med uppdaterade rörelsekontroller.

Facebook har kommenterat på uppgifterna och berättar att de inte har något att säga om rykten, men meddelar att VR för PC-plattformen är något de kommer fortsätta satsa på framöver. Exakt vad detta innebär nämner företaget dock inte.