Den koreanska tillverkaren Samsung lade ned OLED för TV-apparater under 2013 när företaget inte lyckats tillverka paneler i den mängd för att göra satsningen lönsam. Till följd av detta har Samsung fokuserat på QLED-baserade TV-apparater som nu tappar mark till de aktörer som istället satsat på OLED.

Under en pågående mässa i Seoul bemöter nu Samsung Displays VD Lee Dong-hoon de rykten (koreanska) som florerat sedan CES 2018 där två prototyper med QD-OLED uppges ha visats. Troligt är att Samsung satsar på detta för att kunna konkurrera bättre med LG, som står för en stor del av TV-marknaden idag.

We are developing technology to prepare large quantum dot organic light emitting diodes (QD-OLEDs).

Quantum Dot OLED är en variant av OLED som sägs belysa kvantprickar med blåa sub-pixlar istället för vanliga LED. Fördelar kontra den typ av OLED som LG satsat på är högre ljusstyrka, bättre betraktningsvinklar samt bredare färgrymd. Samsung skall enligt uppgift påbörja tillverkning av QD-OLED-paneler under andra halvan av 2019.

Samsung utvecklar även en teknik för TV-apparater kallad Micro-LED som även den visades på CES 2018. Det är för tillfället oklart när någon av de nya teknikerna kommer dyka upp i produkter riktade till konsumenter.