Det har gått lite mer än en månad sedan Nvidia lanserade sin nya generation grafikkort, där modellerna Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti var först ut. Med den nya arkitekturen Turing under huven utlovades nyheter såsom ray tracing och maskininlärning tillsammans med ruskigt hög spelprestanda.

Nu har ett flertal trådar dykt upp på Nvidias forum där användare rapporterar om att de drabbats av system som kraschat och artefakter i spel med Geforce RTX 2080 och 2080 Ti. Liknande trådar har även skapats på forum såsom Reddit och problemen verkar främst drabba användare med Founders Edition, även om fall med Asus- och Gigabyte-modeller har rapporterats.

Flera av de som drabbats berättar att de skickat tillbaka sitt kort och fått ett nytt i utbyte, och att även de haft samma problem. Vad det beror på är i dagsläget okänt, men det spekuleras kring att det är relaterat till GDDR6-minnet från Micron som används för grafikkorten – något som skulle förklara de grafiska artefakterna som uppstår hos användarna med problem.

Nämnvärt är att det i dagsläget endast handlar om ett fåtal användare och SweClockers redaktion har inte märkt av problem vid test av ett flertal modeller från olika tillverkare. Nvidia har ännu inte kommenterat uppgifterna.

Äger du ett Geforce RTX 2080 eller RTX 2080 Ti och har drabbats av liknande problem? Eller fungerar det bra för dig? Dela med dig av dina erfarenheter i kommentarstråden!