I början av 2018, under årets upplaga av mässan CES, talade AMD om framtiden för sina processorer och grafikkort. Båda tar ett steg ned när det kommer till tillverkningsteknik, från 14 till 7 nanometer, och för grafikkort handlar det både om arkitekturen Vega och kommande Navi medan det på processorsidan rör sig om Zen 2 och Zen 3.

Nu meddelar bolaget att de även under nästa års upplaga av CES kommer tala om framtiden och officiellt avtäcka de första processorerna och grafikkorten tillverkade på 7 nanometer. Baserat på företagets tidigare produktplaner rör det sig troligen om Vega samt Zen 2 på 7 nanometer, och troligt är att fokus ligger på server och arbetsstationer men även spelande och VR nämns i uttalandet.

In 2019, AMD will catapult computing, gaming, and visualization technologies forward with the world’s first 7nm high-performance CPUs and GPUs, providing the power required to reach technology’s next horizon. During her CES keynote, Dr. Su and guests will provide a view into the diverse applications for new computing technologies ranging from solving some of the world’s toughest challenges to the future of gaming, entertainment and virtual reality with the potential to redefine modern life.

På processorsidan kommer Zen 2 användas för tredje generationens Ryzen-processorer, som går under kodnamnet Matisse, samt nya serverprocessorer i Epyc-familjen med kodnamnet Rome. Övergången till den nya arkitekturen väntas bjuda på stöd för nya funktioner samt bättre prestanda vid en given klockfrekvens (IPC), och på processorsidan uppges antalet kärnor öka från 32 till 48 stycken.

För grafikkort väntas Vega på 7 nanometer bli först ut i en ny modell i beräkningsfamiljen Radeon Instinct, som tidigare var planerad att släppas mot slutet av 2018. I sitt uttalande nämns dock att de under CES 2019 avtäcker "världens första processorer och grafikkort byggda på 7 nanometer", vilket tyder på att Radeon Instinct-modellen har skjutits något på framtiden.

Efterföljaren till Vega på 7 nanometer blir arkitekturen Navi, som enligt tidigare information blir sjätte generationens Graphics Core Next (GCN). Navi tros vara den sista som baseras på GCN innan AMD under år 2020 går över till det som något kryptiskt kallas för "Next-Gen".

AMD har tidigare kommunicerat att 7 nanometer är framtiden för bolaget och att de storsatsar på tekniken. För tillverkningen anlitar de TSMC, då Globalfoundries nyligen upphört med tillverkningen av 7 nanometer. Enligt AMD har detta dock inte haft någon påverkan på företagets produktplaner och utvecklingen av kommande arkitekturer håller schemat.