Sammanfattning

Vid varje grafikkortslansering är referenskorten sällan lockande när tredjepartskort väntar någon vecka efter med betydligt bättre kylare och fabriksöverklockning. Nvidias RTX-serien bryter dock den trenden när även företagets egen modell får en påkostad kylare och fabriksöverklockning, vilken sätter en högre lägstanivå på eftermarknadsmodellerna.

MSI_2080_duke-7.jpg

Det märks väldigt mycket på MSI:s mindre påkostade kylare för Duke-korten, som inte riktigt visar bättre klass än Nvidias Founders Edition-kylare. Trots att kylaren är längre än det faktiska kretskortet och bjuder på tjockare kylfläns tjänar kortet endast två grader i temperatur till samma ljudnivå. Däremot har MSI RTX 2080 Duke OC ett passivt läge som saknas på referensmodellen, vilket är trevligt.

När det kommer till spelprestandan imponerar MSI RTX 2080 Duke OC inte nämnvärt över Nvidias Geforce RTX 2080 FE, där det förstnämnda faller något kort i majoriteten av speltitlarna. Kortet slår helt enkelt i taket för sin strömbudget i många spel tidigt och kan inte utnyttja dess uppskruvade klockfrekvens fullt ut.

MSI_2080_duke-1.jpg

Sammanfattningsvis imponerar MSI RTX 2080 Duke OC inte så värst mycket. Nvidia har tagit ett stort kliv med referensmodellen och hamnar då bland MSI-modellen i både kylarlösning och prestanda. Av den anledningen är det svårt att motivera ett köp av MSI RTX 2080 Duke OC när samma bolag har en på pappret bättre lösning med Gaming X Trio-modellen för bara några hundralappar extra.

Fördelar

  • Mycket hög spelprestanda

  • Semipassiv kylarlösning

  • Fabriksöverklockat...

Nackdelar

  • ...men slår ofta i sin strömbudget hårt

  • Väldigt dyrt

  • Inte ett självklart val över Founders Edition

  • Små överklockningsmarginaler

Pris vid publicering: 9 549 kronor
Lägsta pris: