Få hjälp av SweClockers duktiga forummedlemmar med datormonteringen

Behöver du hjälp med det nya datorbygget finns det god chans att någon av de hjälpsamma vardagshjältarna i forumet kan bistå med sin kunskap och i vissa fall även erbjuda hembesök.

SweClockers forum är en outtömlig källa av kunskap, där tusentals medlemmar mer än gärna diskuterar senaste snittets hårdvara samt bistår med råd inför överklockningsäventyret eller inte minst inköpet av nya komponenter. I det sistnämnda fallet kan det ibland behövas ytterligare assistans i form av montering, och även här finns det lyckligtvis resurser.

I forumtråden Gratis hjälp vid montering av datorer kan du hitta erfarna medlemmar över nästan hela landet som kan hjälpa till med de praktiska bitarna av datorbyggandet, eller komma med goda råd på distans om du kört fast i byggprocessen. En kort enkät visar att ett fyrtiotal datorer byggts under senare tid, vilket också givit upphov till några roliga historier som vi samlat här nedan.

Crazy Ferret skrev:

Ja, det här är historien om ett defekt moderkort: Sommaren 2015 träffade jag en tjej (ja, vi såg i klassiskt SweC-manér en film ...) som i i mitten av augusti tyckte att hon hade för mycket i sitt liv för att fortsätta träffa mig.

En månad senare hjälpte jag användaren "Dömis" att montera en nyinköpt burk. Det tog längre tid än beräknat på grund av ett defekt moderkort. Efter att vi gett upp följde jag honom ut till bilen, och hann inte mer än säga adjö och börja gå tillbaka till lägenheten innan jag fick ett SMS från tösen i fråga.

Hon undrade om jag ville komma över för att leverera en kaffemaskin jag lovat bort till henne, samt för att hämta min nyckel hon lånat. Då vi bodde på varsin sida staden och ingen av oss hade bil så hade troligen inte kaffemaskinen blivit levererad alls utan extern hjälp.

"Dömis" var den hjälpen, och 15 minuter senare var maskinen levererad. Redan då hade hon börjat tycka att hon kanske gjort ett misstag, så tajmingen var oklanderlig. Utan det moderkortet hade vi kanske inte varit förlovade idag.

erieri02 skrev:

Det roligaste som är värt att nämna var väl att man blev kontaktad av en kille och när man skulle åka och hjälpa honom i Växjö så kände jag honom. Så världen är liten.

Anonym medlem skrev:

Trevlig stämning. Bygget gick bra. Allt från inköp till montering och installation av Windows.

Gurk skrev:

Det var bara roligt att få träffa en annan dataintresserad gubbe.

Vill du hjälpa andra med sina datorbyggen och har tid över, skriv upp dig i tråden enligt instruktionerna i första inlägget. Vi söker även efter någon som kan tänka sig ta över administrationen av tråden och hålla den uppdaterad med aktuella medlemmar. Intresserad? Hör av dig via privat meddelande till Lan!