Test, DX11: Destiny 2

Egenskap

Värde

Titel

Destiny 2

Utvecklare

Bungie

Genre

Förstapersonsskjutare

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2017-10-24

Systemkrav

  • Intel Core i3-3250, AMD FX 4350 eller motsv.

  • AMD Radeon HD 7850, Nvidia Geforce GTX 660

  • 6 GB RAM

Testinställningar

Highest, SMAA (upplösning varierar)

Med The Last City i ruiner är det upp till dig att stå tillbaka mot mörkret och panga fiender för fulla muggar. Till din hjälp har du en saftig uppsättning vapen och förmågor, samt möjlighet att spela hela storyn med vänner. Allt i en väldigt vältrimmad spelmotor som flyter utmärkt även på lite långsammare hårdvara.

Premiär för Bungies FPS-titel Destiny 2 där givetvis Geforce RTX 2080 Ti FE tar över ledningen med cirka 19 procent skillnad mot GTX 1080 Ti som tar över andra platsen. Trots det är Geforce RTX 2080 FE hack i häl med enbart en bildruta mindre än föregående flaggskeppet ur Pascal-serien.

Inte helt oväntat hamnar Geforce RTX 2080 Ti FE återigen i toppen, med cirka 23 procent i prestandaskillnad mot RTX 2080 FE. Den sistnämnda har återtagit andra platsen över GTX 1080 Ti med knappt två procent skillnad i prestanda.

Med upplösningen i det högsta läget är det jämnt mellan Geforce RTX 2080 FE och GTX 1080 Ti, där den förstnämnda kammar hem en bildruta extra i minimum värdet. Ovanför det är nya flaggskeppet Geforce RTX 2080 Ti FE med cirka 28 procent skillnad i prestanda.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Renderingstiderna för båda korten ser riktigt bra ut för Destiny 2. Det återspeglar även upplevelsen i spelet som flyter på riktigt bra och fint.