Test, DX11: Tom Clancy's The Division

Egenskap

Värde

Titel

Tom Clancy's The Division

Utvecklare

Massive Entertainment

Genre

Third Person Shooter

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2016-03-08

Systemkrav

  • Intel Core i5-2400, AMD FX-6100 eller motsv.

  • AMD Radeon HD 7770, Nvidia Geforce GTX 560

  • 6 GB RAM

Testinställningar

Ultra, TAA (upplösning varierar)

När ett genmodifierat virus slår till mot New York faller viktiga samhällsfunktioner, och dödstalen skjuter i höjden. Räddningen blir hemliga organisationen The Division, vilka med hjälp av allehanda vapen och teknisk utrustning kallas in för att återställa ordningen.

Spelet utvecklas av svenska Massive Entertainment och använder spelmotorn Snowdrop. Titeln har stöd för en uppsjö effekter och bjuder på detaljerad grafik alla lägen – katastrofen till trots, aldrig har New York i spel varit vackrare.

Första spelprestandan tas hand av The Division och motorn Snowdrop där nykomlingarna inte helt oväntat tar över ledningen med en ganska stor marginal. Geforce RTX 2080 FE lyckas klämma sig förbi GTX 1080 med cirka 4 bildrutor, samtidigt som Geforce RTX 2080 Ti FE ökar gapet med cirka 22 procent i prestandaskillnad mot sin lillebror.

Med upplösningen i mellanläget är ställningen oförändrad med Geforce RTX 2080 Ti FE fortfarande i toppen av listan, med dryga 21 procent prestandaskillnad mot lillebror RTX 2080. Den sistnämnda ökar avståndet till föregående Geforce GTX 1080 Ti som nu hamnar runt 7 procent i prestandaskillnad.

Med upplösningen i sitt högsta läge visar Geforce RTX 2080 Ti FE verkligen framfötterna med en bildfrekvens en bra bit över 60 FPS. På andra plats är återigen Geforce RTX 2080 FE med en bildruta ifrån 60 FPS, vilken går att uppnå med lite finjustering av detaljnivåerna om det ska spelas i 4K-upplösning.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Testsekvensen i The Divison har alltid upplevts som lite orolig, och så även här. Det är inga större problem, men jämfört med till exempel Destiny 2 handlar det om sämre subjektivt flyt.