Test, DX12: Battlefield 1

Egenskap

Värde

Titel

Battlefield 1

Utvecklare

EA DICE

Genre

FPS

DirectX-version

11

Lanseringsdatum

2016-10-21

Systemkrav

  • Intel Core i5-6600K, AMD FX-6350 eller bättre

  • Radeon HD 7850, Geforce GTX 660

  • 8 GB RAM

Testinställningar

Ultra (upplösning varierar)

Svenska spelstudion DICE är mest kända för Battlefield-serien, där det senaste utspelar sig under en alternativ variant av första världskriget. Under huven arbetar den välanvända och numera väloptimerade Frostbite-motorn, vilken bjuder på gott om ögongodis för relativt lite prestanda.

Slingan som används är en del av enspelarkampanjen där en del soldater har hamnat bakom fiendelinjen, och ska med hjälp av pansarfordonet de själva har döpt till Black Bessy ta sig hem.

Även Battlefield 1 innebär minskad bildfrekvens när reglaget slås över till DirectX 12. Trots det ligger de båda Turing-korten väl pakerade i toppen, med marginal ned till nästa kort.

Samma sak när fler pixlar är med och slåss om uppmärksamheten. Bildfrekvensen minskar något ställt mot DirectX 11, men inte tillräckligt för att faktiskt röra om i toppen.

Vid 4K UHD presterar Geforce RTX 2080 och RTX 2080 Ti godkänt i medeltal, om än åter lägre ställt mot DirectX 11. Däremot händer något märkligt för båda korten när lägstavärdet studeras. Det handlar om riktiga dalar, lägre än både GTX 1080 Ti och Radeon RX Vega 64.

Renderingstider

Graferna för renderingstider representerar hur lång tid varje bildruta tar att rita upp mätt i millisekunder. Värdet kan ge nya insikter runt prestandaproblem, men påverkas samtidigt starkt av flaskhalsar från till exempel processor eller spelmotor. Observera att sekvensen inte nödvändigtvis motsvarar underlaget för FPS-värdena ovan.

Renderingstiderna är riktigt väl sammanhållna större delen av tiden, men sticker bitvis iväg till saftiga spikar – speciellt för RTX 2080 Ti. Kanske är det samma beteende ytterligare förstärkt som ställer till oreda vid 4K UHD.